dijous, 24 de gener del 2013

EL TEU NOM ÉS PAU (Pep Puigdemont)

EL TEU NOM ÉS PAU (Pep Puigdemont)




Aquesta cançó forma part d'un doble CD editat per AMAPEI sobre els drets dels infants. El disc es diu "Si per un dia..." i és molt recomanable. 
L'autor d'aquesta cançó l'acompanya amb aquesta justificació:


“La lletra d’aquesta cançó té dos sentits. Un, el literal, si pensem que va dedicada a un nen que es diu Pau. L’altre, jugant amb el significat de la paraula pau en contraposició a guerra. És en aquest segon sentit que he volgut usar-la per a expressar aquest dret dels infants a tenir un nom.  El primer pas per a l’amistat i la pau és conèixer-nos i el primer pas cap a conèixer-nos és saber com ens diem. Si els que disparen o deixen anar bombes coneguessin el nom de les seves víctimes, potser seria el primer pas per a aconseguir que tot això no es donés, la pau tan anhelada . Et diguis com et diguis tens dret a un nom i el teu nom des del moment que neixes i amb les coses que fas vol dir PAU amb lletres grosses. Cada nom de cada persona és la PAU” (Pep Puigdemont).

2 comentaris:

M. Roser ha dit...

És bonic i necessari mentalitzar els infants amb valors com la pau, la solidaritat i que entenguin que tenen uns drets , però ells i tots els del món...Un cop són més grans, de vegades, abusen d'aquests drets i aleshores se'ls ha de deixar molt clar que també tenen deures...O potser que comencem ja de petits...
Petons.

+3 MIRIQUATRE ha dit...

És clar, M.Roser. Cal treballar drets i deures.
Aquesta cançó ens serveix per celebrar el dia de la pau, el 30 de gener. Gràcies pel comenari!