diumenge, 5 de febrer del 2017

La mossegada (©il·lustració d' Emilie Chollat, © text de Mireia Muñoz)

En Dril era un cocodril que sovint tenia gana.
Una vegada es va descuidar l’entrepà a casa i quan va obrir la seva bossa va veure que no tenia res per a menjar. RES de RES!. I amb la gana que tenia...
L’Oca Poca li va dir que li donava una mossegada del seu tros de coca acabada de fer. A casa seva eren molt bons cuiners i sempre portava coses boníssimes. Al cocodril Dril se li feia la boca aigua i va acceptar l’oferiment. Però és clar, una mossegada de cocodril és molt diferent que una mossegada d’oca... i en un tancar i obrir d’ulls en Dril va obrir aquella boca tan llarga i plena de dents, i es va empassar la coca tota sencera... Ai, l’Oca Poca, quin ensurt!, de cop i volta era ella la que s’havia quedat sense esmorzar. En Dril havia fet UNA mossegada, si... però quina mossegada!
Des d’aquell dia, l’Oca Poca i els seus amics es miren de reüll el pobre cocodril, que està molt penedit per haver-la deixat sense coca.

Però el que encara no saben és que en Dril prepara una sorpresa i quan surt de l’escola se’n va a la pastisseria per aprendre a fer dolços i pastissos. Quan n’aprengui una mica, portarà un bon esmorzar per a tots els seus companys. Segur que aleshores oblidaran la mossegada i jugaran tots junts una altra vegada.