diumenge, 13 de febrer de 2011

La cuina de l'àvia (per Miri4, il·lustració de Denise Bailey)

Una mica de pa amb tomàquet, formatge fos i trossets d’embotit, tonyina o pinya. Tot al forn uns minuts i ja està!. La meva àvia és una gran cuinera i sempre que anem a la masia em deixa ajudar-la a preparar el menjar. Té una cuina de les d’abans, de fa molts i molts anys, però li agrada més que qualsevol altra. No vol ni sentir parlar de microones, cuines d’inducció, vitroceràmiques,..., “el menjar té un altre gust”, diu.

Aquella cuina em feia molta por quan era petita. M’imaginava que a dins del forn hi havia la bruixa del conte de Ton i Guida, aquella que havia enganyat els nens i se’ls volia menjar i la nena la va empènyer i va tancar la porta... Però l’àvia em va treure la por, em va ensenyar que allà a dins no hi havia ningú i des d’aleshores cuinem uns plats boníssims.